Üniversitemizin Bor Tabanlı İleri Teknoloji Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (Borsam), Eti Maden Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Teknik Geziye Katıldı.

Üniversitelerin katılımı ile birlikte karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla Aralık 2021'de ETİ MADEN tarafından düzenlenen 'Bor Çalıştayı' katılımcılarıyla teknik gezi düzenlenmiştir. 25-27 Mayıs tarihlerinde 3 gün süren teknik geziye üniversitemizden BORSAM müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hülya Biçer, müdür yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Çağan Berker İyi, İLTEM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tuncer ve İLTEM'de görev yapan Araş. Gör. Sait Altun davet edilmiştir. Türkiye'den farklı üniversitelerin farklı disiplinlerinden katılımcıların bulunduğu teknik gezide TENMAK Bor Araştırma Enstitüsü laboratuvarları, Eti Maden Beylikova Florit, Barit ve Nadir Toprak Elementleri İşletmesi, Kırka Bor İşletmesi, ve Emet Bor İşletmesi gezilmiştir. Gezi sürecinde hem işletmelerin işleyişi hem de bor uç ürünlerin üretimi üzerine işbirlikleri ve projeler üzerine görüşmeler yapılmıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2022, Salı